کاربر طلایی
EMA CCcam

PDA

مشاهده کامل : انجمن شطرنج بازان ست ست

DON MARKS
07-03-2008, 21:55
با سلام.
حضور کاربران عزیز سایت درود میفرستم.
از اونجاییکه خیلی ها در این سایت رو میشناسم که علاقمند به بازی شطرنج هستند این تاپیک رو زدم.
امیدوارم که مدیریت محترم سایت هم بخش مجزایی برای این ورزش درنظر بگیرند.

در این بخش قسمتهای مختلفی رو مرور میکنیم. مانند انواع حرکات - معرفی سایتهای مرتبط به بازی شطرنج و خیلی چیزهای دیگه.
امیدوارم شما هم همکاری فرمایید.

از مدیریت محترم هم درخواست میشود این تاپیک رو بصورت مهم در بیاورند.

DON MARKS
07-03-2008, 21:56
با سلام دوستانی که علاقه مند به مسابقات شطرنج و شرکت در سخنرانی آنلاین هستن سایت زیر به نظر من بهترین هستش
infiniachess.com
شما اول باید نرم افزار رو دانلود و نصب کنین بعد با اون یرای خودتون یوزر درست کنین تا بتونین بازی کنین
مسابقات توی این سایت به 3 صورت bulet,blitz,standard برگزار میشه و هر کدوم ریتینگ جداکانه خودشو داره در ضمن توی این سایت جدودا 10 تا 15 استاد بزرگ و استاد بین المللی و استاد فیده هم عضو هستند که میتونین در صورت بالا بودن ریتینگ خودتون با اونا هم بازی کنین

DON MARKS
07-03-2008, 21:57
این دو سایت هم جالبن
اولی نیاز به هیچ ثبت نامی نداره فقط اسمتو میزنی و میری تو بازی! http://www.instantchess.com/
دومی امکانات خیلی زیادی داره ولی باید سرعت اینترنتتون
خوب باشه http://www.uchess.com/

DON MARKS
07-03-2008, 21:58
یه سری هم به www.chessmaniac.com (http://www.chessmaniac.com/) بزنید. کاملا آنلاینه و اصلا نیازی به دانلود نیست. افرادی هم در ریتینگ بالای 2000 با کارت فیده توش عضون. مثل خانم سوفی میلیت.

DON MARKS
07-03-2008, 21:59
شطرنج چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

معناى لغوى

شترنگ, با (گاف), فارسى و بر وزن و معناى شطرنج, بازى است معروف و مشهور, ساخته حكیم داهر هندى, یا پسر او.
شطرنج بازى فكرى است كه در آن به وسیله مهره هایى به نام: شاه, وزیر, اسب, رخ, فیل, پیاده یا بیدق, روى صفحه هشت در هشت چهار خانه اى حركت مى كنند.
علت نام گذارى این بازى به شترنگ, روشن نیست. برخى این واژه را مركب از (شت) و (رنگ) دانسته اند, یعنى شش رنگ.
براى (شت) دو معنى ذكر كرده اند:
1 . (شَتْ) به فتح اول و سكون ثانى, مخفف (شتل) زرى باشد كه در آخر قمار, به حاضران بدهند.
2 . لفظى است فارسى, ترجمه لفظى كه در عربى (حضرت) گویند4.
براى (رنگ) نیز, سى و سه معنى ذكر كرده اند كه از جمله آن, قمار و حاصل قمار است.
گفته اند: (شت) واژه اى است هندى. به معناى (حضرت) در نوشته هاى قدیم فارسى نیامده و در فرهنگ جهانگیرى كه در هند نوشته شده نیز به این معنى نیامده است. در همه فرهنگها (شت) مخفف (شتل) مصطلح در قمار یاد شده است.
پیدایش شطرنج

(بعضى از دانایان هند, گویند:
مرگ بر كشور هند, فزونى یافت. دانشمند ان مردند و حكومت, ناتوان شد. مرد خردمندى, به نام (قفلان), نزد پادشاه رفت و گفت: (انسانها جزئى از حیوانات هستند و حیوانات كوچك و ناچیزترند از آن كه خالقى امور آنها را تدبیر كند, بلكه امور آنها, به فلك مربوط است.)
پادشاه از او خواست, تا تصویر و دلیل این سخن را بیاورد.
وى, (نرد) را طراحى كرد كه بر اساس گردش زمان, كه یك سال است, مطابق با دوازده ماه در دوازده برج و سى روز درسى در جه و ایّام هفته و سیّارات هفتگانه ساخته شده است.
براى این (بازى), تخته اى قرار داد شبیه سال و در آن, 24 خانه در نظر گرفت, به عدد ساعات شب و روز كه در هر طرف دوازده خانه مى باشد و در آن خانه ها سى نگهبان, قرار دارد, تشبیه به قرار گرفتن روزها در برجها و دو مهره, تشبیه به شب و روز, كه شش جهت دارد.
عدد شش, كامل ترین عدد است كه نصف و یك سوم و یك ششم دارد. و در هرمهره, نقطه هایى تعبیه كرد كه چگونگى قرار گرفتن این مهره بر روى تخته, وضعیت بازى را تعیین مى كند.
وقتى (قفلان), این بازى را اختراع كرد و به شاه ارائه داد, وى خوشحال شد. و امور اهل هند, به گونه اى گذشت كه گویى, گردش ایّام و افلاك, آن را تعیین و تدبیر مى كنند و آدمى در سرنوشت خود, دخالتى ندارد. زمان به همین منوال گذشت و مردم, امورشان را مربوط به فلك مى دانستند, تا (بلهیت) زمام كشور را به دست گرفت. وى , از چنین شیوه اى, خوشش نیامد. پرسید: از دین (برهمن) كسى باقى مانده است؟
مردم, شخصى را كه دین و خرد داشت, به وى معرفى كردند و (بلهیت) او را خواست و موضوع را در میان گذاشت.
او گفت: من دلیلى ارائه مى دهم كه به وسیله آن, خردمند و ناتوان و دانا و جاهل و... شناخته شوند.
وى, شطرنج را ساخت كه در فارسى, هشت رنج گویند. هشت یعنى ثمانیه و رنج یعنى صفحه. این صفحه را هشت در هشت قرار داد كه حاصل ضرب آنها, شصت و چهار خانه مى شود. و جمعاً, سى و دو مهره قرار داد, كه بین دو رنگ تقسیم مى شوند و شانزده را بر شش صورت تقسیم كرد: شاه و وزیر (در هركدام یك عدد) دو رأس فیل, دو عدد رخ, دو رأس اسب و دیگر سربازان.
حكیم گفت: چیزى ارجمندتر از جنگ نیست; چرا كه در جنگ, برترى صاحب اراده و خردمند و... دانسته مى شود.پادشاه, بسیار خوشحال شد و مردم را جمع كرد و گفت: در جهان, اندیشمند و عاقل تر از انسان نیست و جهان, بر مدار انسان مى چرخد. خداوند, فلك و آنچه در آن است, براى انسان آفریده است.
انسان, مالك همه چیز و همه در تصرف انسان هستند و برترى انسانها بر یكدیگر, به دانایى و عقل است.)
یعقوبى, این نقل را استوار مى داند و داستان دیگرى كه در باره پیدایش شطرنج, مورخان ذكر كرده اند, مردود مى شمارد.
مسعودى در باره پیدایش شطرنج مى نویسد:
(شطرنج در زمان بلهیت اختراع شد و این بازى بر بازى با (نرد) چیره گشت. مهره هاى شطرنج, بر اساس صورت انسان و حیوانات ساخته شده اند كه داراى مراتب هستد و تدبیر به شاه و پس از او, برحسب مراتب, به افراد دیگر سپرده شده است. این, نمودى است از اجرام علوى آسمانى هفت و دوازده. اساس اداره كشور, بر همین گونه تدبیر نهاده شده است و این كه دشمن از كجا و چگونه و چه زمانى مى آید براى هند, در بازى شطرنج, اسرارى است كه در دو چندان ساختن حساب خانه ها, نهفته است. حسابها بالا مى روند, تا به علت اولیه منتهى مى شوند و هرچه از یكى دورتر شویم, تأثیر گذاردن عالم بیشتر مى شوند.)
بر حسب این نظریه, اهل هند, شطرنج را رمز جهان خلقت و چگونگى كثرت و وحدت و نقش هركدام در تدبیر امور جهان مى دانند كه كثرت به وحدت, منتهى مى شود و در نهایت, خالق و مدبر جهان, یكى بیشتر نیست.
اگر این نظریه درست باشد, باید گفت: اعتقاد به یگانگى خداوند و چگونگى تدبیر امور جهان, در متن بازى شطرنج قرار داده شده است, تا مردم, اعتقاد به یگانگى خداوند را حفظ كنند و بر این باور باشند كه جهان, با خرد و تدبیر اداره مى شود و تقدیر امور با افلاك و خارج از اراده خدا و انسان, امرى است باطل و در نهایت, انسان در زندگى خود مختار است.
بالآخره, تاریخچه شطرنج به درستى معلوم نیست و اختراع آن را به یونانیان, رومیان, بابلیها, سكاها, مصریان, یهودیان, ایرانیان, چینیها و اعراب نسبت داده اند. آنچه كه امروز مقبول است این كه شطرنج, در اصل, هندى بوده و از آن جا به ایران آمده و از ایران به اعراب منتقل شده و از آن جا به اروپا رفته است. منشأ شطرنج را بازى (چترنگه) دانسته اند كه هنوز هم در هند معمول است.
بازى شطرنج

در بازى شطرنج, دو نفر, با سى و دو مهره, براى هركدام 16 مهره, بر روى صفحه اى به شكل مربع و منقسم بر شصت و چهار مربع كوچك بر طبق قواعد مقرر, به هماوردى مى پردازند.
ردیف خانه هاى افقى, (سطر) و عمودى (ستون) و قطر, همان قطر نامیده مى شوند.
بازى شطرنج, مقرراتى دارد كه امروز, در بیشتر ممالك, مقررات موضوعه فدراسیون بین المللى پیروى مى شود.
بازى, با زدن مهره رقیب و بر جاى آن نشستن, انجام مى شود. مهره ها, هشت سوار, شامل: یك شاه, یك وزیر, دو فیل, دو اسب و دو رخ و هشت پیاده مى باشند.
رخ, به هریك از امتداد (سطر), یا (ستون), تا آن جا كه مهره اى نباشد, مى تواند, پیش برود. فیل, در امتداد (قطر) خانه هایى كه در آن قرار دارد مى تواند برود.
وزیر, قوى ترین مهره است. در امتداد (سطر) و (ستون) و (قطر) مى تواند برود.
اسب, دو خانه در امتداد (ستون) مى رود و در صورت نبودن مانع, در اولین خانه سمت راست, یا چپ مى نشیند و یا دو خانه در امتداد (سطر) مى رود و سپس در بالا و یا پایین مى نشیند.
پیاده, فقط جلو و آن هم یك خانه مى رود .
بازى شطرنج, تكیه بر فكر و اراده دارد. در بازى شطرنج, توانایى فكرى افراد ارزیابى مى شود. زیرا شطرنج باز, باید حركتها و تواناییهاى بالفعل و بالقوه خود و رقیب را ارزیابى و پیش بینى كند. هرچه این ارزیابى, دقیق تر باشد, در بازى برنده تر است.
شطرنج, درست در مقابل (نرد) قرار دارد. (نرد), متكى بر (جبر) و به اصطلاح عامیانه, متكى بر (شانس) است و برد و باخت, در اختیار بازى كننده نیست. بدین خاطر (نرد) به مسابقات بین المللى راه نیافت ولى شطرنج چون متكى بر فكر بازى كننده بود, به مسابقات بین المللى راه یافت. در این مسابقات هم, واضح است كه برد و باختى وجود ندارد و به كسانى در مسابقه پیروز مى شوند, جوایزى از طرف برگذاركنندگان تعلق مى گیرد مثل سایر ورزشها و مسابقات.

Ar@shx
07-03-2008, 22:40
با سپاس از شما جناب Don Marks . من تا 2،3 سال پیش زیاد بازی می کردم یه چند زمانی است که شوربختانه کم بهش می پردازم. این تاپیک انگیزه ایه برای پرداختن دوباره به این ورزش روح و سگال

omidrpg
08-03-2008, 06:54
با سلام
من از طرفدارای پر و پا قرص شطرنجم و 6-7 سالی هست که ان لاین بازی میکنم. اوایل توی internet chess club(icc) بازی میکردم و بعد پولی شد و مارو بیرون کردن از اون به بعد دارم در playchess.com بازی میکنم البته سایت نیست بلکه باید نرم افزار FRITZ را داشته باشین و از اون طریق بهش وصل شین. تاپ ترین سایته و خیلیها میان توش از کاسپاروف بگیر تا نایجل شورت و رجبوف و قائم مقامی و... یه امتحانش بکنین

*Sudi*
08-03-2008, 15:23
سلام
مرسی اطلاعات مفیدی دادید:3:
من عاشق شطرنج هستم اما مدتی به خاطر درسها کنار گذاشتم اما دوباره شروع میکنم
راستی بد نمیشه یه دست هم از شما ببرم اقا کوروش:4:

*Sudi*
08-03-2008, 16:50
اسب بوقلمون صفت
حتی کسانی که شطرنجباز هم نیستند میدانند که اسب عجیب ترین سوار شطرنج است.تارتاکوور یکی از شوخ ترین و بذله گوترین استادان بزرگ گفته که یک حرکت نادیده اسب یک طرف و کل بازی یک طرف. مهمترین ویژگی اسب که انرا از سایر سوارها متمایز می سازد متلون بودن ان است یعنی دائم رنگ عوض می کند و در هر حرکت رنگ خانه خود را تغییر میدهد.به همین جهت او را بوقلمون صفت می خوانند برخی هم او را حربا صفت نامیده اند.اگر این ویژگی خاص اسب را مد نظر داشته باشیم می توانیم به حل بسیاری از مسائل و معماهای مربوط به ان پی ببریم.

حالا به این سوال پاسخ بدهید:ایا اسبی که در خانهa1 قرار دارد می تواند تمام صفحه شطرنج را پیموده به خانه h8 قدم نهد؟ به شرطی که در هر خانه فقط یکبارقدم بگذارد نه بیشتر

pgh
08-03-2008, 21:48
آقا ممنون خیلی دنبال این سایتها بودم
میتونیم یه تورنمنت انلاین با هم بذاریم

mehdi_5827
09-03-2008, 22:10
با سلام
خب ميبينم كه بلاخره افرادي پيدا شدند كه به بازي شطرنج هم علاقه مند باشند
تبريك ميگم
ولي فكر كنم نميشه اينكار رو كرد اين كار هم درست مثل همون بازي هاي انلاينه
منم يك زماني توبخش مسابقات اين پيشنهاد رو به جناب عادل ومعورنتسايت دادم كه به خاطر اينكه اين بازي ها بصورتانلاين برگزار ميشه و امكان هماهنگي مستقيم نداره يك مشكل داره
به هر حال هر وقتراه افتاد منم از پايه هاي اين قسمت خواهم بود و اگه كمكي هم از دست من بر بياد خوشحال ميشم در خدمت باشم
دست حق نگهدارتون
يا حق....

*Sudi*
10-03-2008, 13:10
با سلام
خب ميبينم كه بلاخره افرادي پيدا شدند كه به بازي شطرنج هم علاقه مند باشند
تبريك ميگم
ولي فكر كنم نميشه اينكار رو كرد اين كار هم درست مثل همون بازي هاي انلاينه
منم يك زماني توبخش مسابقات اين پيشنهاد رو به جناب عادل ومعورنتسايت دادم كه به خاطر اينكه اين بازي ها بصورتانلاين برگزار ميشه و امكان هماهنگي مستقيم نداره يك مشكل داره
به هر حال هر وقتراه افتاد منم از پايه هاي اين قسمت خواهم بود و اگه كمكي هم از دست من بر بياد خوشحال ميشم در خدمت باشم
دست حق نگهدارتون
يا حق....

به به به
سلام به اقا علیرضای گل خوش امدی
راستی چه خبره؟
به یاد امیر تراکتور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نگران شدم خبری؟

DON MARKS
10-03-2008, 13:47
از مدیر محترم تقاضا دارم این تاپیکو مهم کنند

DON MARKS
10-03-2008, 13:53
قوانین کامل شطرنج

دانلود (http://www.sharemation.com/miladinii/Book/SHATRANJ.pdf)

mehdi_5827
10-03-2008, 13:54
به به به
سلام به اقا علیرضای گل خوش امدی
راستی چه خبره؟
به یاد امیر تراکتور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نگران شدم خبری؟

سلام
چي بگم
به خدا من خودم هنوز نميدونم چي شده فقط ميدونم موقوف شده
حالا براي چي و چرا ؟ نميدونم
منم چون خيلي امير رو دوست دارم تا زماني كه برگرده تصميم دارم اينطوري به يادش باشم
يا حق..

OKOK
10-03-2008, 13:59
هر کی می خواد بازی کنه من هم هستم ؛ در ضمن می تونیم از چت استفاده کنیم ، در قسمت Games بازی Chess رو انتخاب و بازی کنیم ...

badomak
10-03-2008, 14:04
منم هستم.بازی داغیه

*Sudi*
11-03-2008, 18:27
قوانین کامل شطرنج

دانلود (http://www.sharemation.com/miladinii/Book/SHATRANJ.pdf)
ممنون اقا کوروش عالی بود

سلام
چي بگم
به خدا من خودم هنوز نميدونم چي شده فقط ميدونم موقوف شده
حالا براي چي و چرا ؟ نميدونم
منم چون خيلي امير رو دوست دارم تا زماني كه برگرده تصميم دارم اينطوري به يادش باشم
يا حق..

ان شاالله که اتفاقی نیوفتاده و خیلی زود هم برمیگرده
خیلی بدجور تو امضاتون نوشتید ترسیدم فکر کردم اتفاقی براش افتاده

mo_am
11-03-2008, 20:19
با توجه به استقبال دوستان عزیز تاپیک مهم شد
امیدوارم تاپیک پرباری باشه

*Sudi*
14-03-2008, 13:54
بچه ها یه کاری کنید تاپیک مهم شده اما ماها غیر فعال
اقا کوروش استین بزن بالا

*Sudi*
14-03-2008, 13:57
راستی هنوز کسی نتونسته معمای منو حل کنه؟
کی بود ادعا میکرد از من میبره:4::71:
هر کی معما رو حل کرد انوقت شاید بتونه حریف من بشه:4:

DON MARKS
14-03-2008, 18:14
اسب بوقلمون صفت
حتی کسانی که شطرنجباز هم نیستند میدانند که اسب عجیب ترین سوار شطرنج است.تارتاکوور یکی از شوخ ترین و بذله گوترین استادان بزرگ گفته که یک حرکت نادیده اسب یک طرف و کل بازی یک طرف. مهمترین ویژگی اسب که انرا از سایر سوارها متمایز می سازد متلون بودن ان است یعنی دائم رنگ عوض می کند و در هر حرکت رنگ خانه خود را تغییر میدهد.به همین جهت او را بوقلمون صفت می خوانند برخی هم او را حربا صفت نامیده اند.اگر این ویژگی خاص اسب را مد نظر داشته باشیم می توانیم به حل بسیاری از مسائل و معماهای مربوط به ان پی ببریم.
حالا به این سوال پاسخ بدهید:ایا اسبی که در خانهa1 قرار دارد می تواند تمام صفحه شطرنج را پیموده به خانه h8 قدم نهد؟ به شرطی که در هر خانه فقط یکبارقدم بگذارد نه بیشتر

این سخته ...
خودت بگو
البته من اگه فکر کنم میتونم

DON MARKS
14-03-2008, 18:17
این سایت رو هم ببینید.

واقعا محشره

ایدی من تو این سایت kouroshh هست. عزیزان ثبت نام کنید تا باهم انلاین بازی کنیم.

http://www.chesspark.com/l/?ad=1&t=g&gclid=CLXH_Zv5jJICFQEbuwod2BbfUw

pgh
14-03-2008, 21:54
UCHESS از همش راحت تره ولی خوب هر جا همه بیان خوبه
من با pgh یا pgh42 میام

pgh
14-03-2008, 21:55
این سایت رو هم ببینید.

واقعا محشره

مثل اینکه 14 روز کار میکنه

*Sudi*
15-03-2008, 11:21
این سخته ...
خودت بگو
البته من اگه فکر کنم میتونم
دو سه روز دیگه فرصت میدم تا حلش کنید
ببینم مرد عمل کیه؟:71:
این سایت رو هم ببینید.

واقعا محشره

ثبت نام کردم با نام sudi65
موفق باشید
منتظر بازی انلاین هستم:41:

DON MARKS
15-03-2008, 12:10
سودی جان ایدی من 14 روزش تموم شده. باید یه سایت دیگه پیدا کنیم:17:

*Sudi*
17-03-2008, 18:03
اسب بوقلمون صفت

هیچ کس جواب نداد خودم مجبورم جواب بدم..........:4:
اسب نمی تواند به خانهh8 پا بگذارد زیرا خانه استقرار اسب a1 سیاه است و او در نخستین گام در خانه سیاه می نشیند و لاجرم در حرکتهای فرد (1-3-5-7-...) پا به خانه های سفید می گذارد و چون برای پیمودن تمام خانه های صفحه شطرنج ناگزیر است 63 حرکت انجام دهد و عدد 63 فرد است ناچار در خانه سفید فرود می اید حال انکه h8 سیاه است.

به همین سادگی:41:

taher8456
23-06-2009, 19:32
يه سايت خوب براي عضو شدن كه بصورت آزاد هم ميشه عضو شدhttp://www.redhotpawn.com

mehdi1172
07-08-2009, 08:41
سلام من با نرم افزار دانلود شده از سایت www.chessbase.com (http://www.chessbase.com) آنلاین بازی می کنم در اتاق main playing hall و با نام mehdiroudsarabi در صورت تمایل می توانید با من بازی کنید چندین سال است که بازی میکنم ضمنا" هرکی ریجیستر نرم افزار رو داشته باشه ممنون می شم برام ارسال کنه چون اگه نرم افزار ریجیستر بشه می تونی با دیگران چت هم بکنی

ali551
29-04-2010, 23:01
زیر خاکی بالا میاریممممم...!!
کسی نمیدونه چرا سایت chesscube.com کار نمیکنه...
دارم دیوونه میشم...!!!